Spørsmål og svar om Dermarolling

Vi har Norges største utvalg av dermarollere med tilbehør!
Se vårt utvalg av dermaroller til ansikt, kropp, serum og tilbehør.
Hva er microneedling/dermarulling?
Microneedling/dermarulling er enkelt, lett og effektivt. Hensikten med en dermarulle er at nålene skaper en mild form for skade ved å skape mikro kanaler i huden. Dette resulterer i en mildt inflammasjonsrespons som øker kollagen produksjonen. Enkelt forklart: Den hjelper å bygge huden fra innsiden.

Behandlingen går ut på å bruke hudens egen helbredelsesevne til å simulere en skade som huden igjen må reparere. Når denne prosessen starter så vil kollagen-produksjonen øke og du vil stramme opp huden og redusere rynker, fine linjer og arr. Behandlingen vil også gjøre at produktene penetrerer bedre og gi en økt effekt. Derfor er det viktig å bruke rene og gode produkter med behandlingen.

Gjør det vondt å dermarulle?
Vi har fått gode tilbakemeldinger på at metoden vi anbefaler (Holistisk) ikke gjør vondt. Grunnen til det er at teknikken man bruker gjør at kroppen ikke oppfatter smerten like fort som ved andre metoder. Man ruller derfor raskt over hvert område og kun 2-3 cm om gangen. Det er viktig å rulle kun 2-3 cm om gangen fordi da vil du fordele behandlingen på en jevn måte da ansiktet har mange strukturer noe som gjør at man ikke får riktig penetrering om man ruller med lange strøk. Alle våre ruller kommer med bruksanvisning for rullens bruksområde(anti-aging, arr, cellulitter, strekkmerker etc)

Hva trenger jeg for å starte å behandle med dermarulle/dermaroller?
Vi selger alt du trenger for å behandle med dermarulle. Du trenger først og fremst en rulle i en nål-lengde alt etter hva du skal behandle. Om du skal behandle ansiktet skal rullen ha 192 nåler eller færre. For kroppen kan du bruke en kroppsrulle med 400 nåler eller en vanlig rulle med 192 eller færre nåler. Det er også fint å ha et serum fra feks White Lotus siden de gir den næringen og fukten som trengs for at huden skal komme seg etter behandlingen. Serumene til dermarulling fra white lotus fukter og lindrer uten å irritere huden, mange andre produkter kan nemlig irritere huden etter en behandling.

Vi selger kitt i alle prisklasser der du får reduserte priser, du kan også sette sammen egne pakker ved å krysse av på valg av tilbehør under produktet, produktene blir da også billigere for deg.

Vi gir med en liten rens til alle som kjøper dermarulle hos oss, da vi anser det som essensielt, ved kjøp av serum i tillegg så får du med en dobbelt så stor rens.

I dette kittet får du alt du trenger for å starte å dermarulle til kun 445kr:Trykk her for å lese om vårt kit

Hvor mange nåler bør en dermarulle/dermaroller ha?
Standarden i bransjen er 192 nåler, det gir en god penetrering og stimulering til huden som igjen gir god effekt. Man bør ikke bruke en rulle med flere enn 200 nåler i ansiktet, det er kommet dårlige ruller med 540 nåler på markedet de siste årene. Disse rullene er ikke bra og de gir også dårlig effekt pga nålene er for tette slik at de ikke penetrerer huden godt nok. Mellomrom mellom nålene er utrolig viktig for at nålene skal penetrere og kommet ned til den ønskelige dybden. For at en rulle med 540 nåler skal penetrere skikkelig så må man bruke dobbelt så mye kraft noe som kan skade huden.

I en dermarulle-behandling skal man kun bruke et lett trykk og det går altså ikke med disse 540 rullene. Hudleger, hudpleiere og akupunktører som er kvalifisert til å utføre behandlingen bruker kun ruller på 200/192 nåler eller mindre. Det er faktisk slik at de går ned i antall nåler om man ønsker bedre effekt, da mindre nåler er lik mindre motstand og bedre penetrering og stimulering til området. Rullene på 540 nåler har heller ingen bevist effekt og er kun kommet i de siste årene da de er mye billigere å produsere enn de tradisjonelle mikronål rullene. Det er heller ikke ekte mikronål-ruller da de egentlig ikke har ekte nåler.

På grunn av raporterte bivirkninger med 540 ruller og dårlig effekt selger vi ikke disse rullene. Vi ønsker å selge produkter som gir god effekt og som er trygge å bruke for våre kunder.

Hos oss får du ruller med 192 og 72 nåler til ansikt, kroppsruller på 192 nåler eller 400 nåler og stempel på 40 eller 80 nåler. Dette er produkter som vi får gode tilbakemeldinger på og som vi vet gir fornøyde kunder.

Hvorfor ikke kryssingmetoden (rulle fram og tilbake og på kryss og tvers)?
Vi anbefaler å kun rulle i en rettning og løfte rullen mellom hver gang. Dette er det flere grunner til. Du vil ved den holistiske metoden få en jevn fordeling av behandlingen. Om du ruller fram og tilbake så vil du ofte få rillemerker etter rullen, og om du i tillegg ruller på kryss og tvers så vil huden i midten bli behandlet 50% eller mer. Ved behandling av arr så trenger man mer stiumlering så her anbefaler vi og også gå over vertikalt og horisontalt, men alltid å rulle i en rettning og løfte rullen mellom hvert strøk. Kryssingmetoden er også merkbart mer smertefull og gir mer ubehag under behandlingen. Så prøv den holistiske metoden for en smertefri og effektiv behandling

Hvorfor kjøpe en skin roller/dermaroller fra DermaSpa.no?
Vi har Norges største utvalg og er norges største levrandør av utstyr til dermarulling til behandlere, forhandlere og hjemmemarkedet. Dermaspa har kun ruller som stimulerer kollagen-produksjonen (0.5 mm og over) samt er trygge å bruke (192 nåler i ansiktet). Vi selger også tilbehør som er utviklet og brukt i klinikk-behandlinger i flere tiår og som har vært i bruk i flere århundrer i skjønnhetsprodukter. Trygge produkter er både viktig og nyttig når man skal oppnå optimale resultater. Vi har også bøker, dvd eller kurs om du ønsker å lære mer om behandlingen eller ønsker å tilby den i din klinikk/salong.

Du kan søke vår ekspertise om det er noe du lurer på, mail, telefon eller chat.

Behandlingen er ikke smertefull og er trygg å bruke for alle hudtyper. Micro-needling er brukt i tusener av år i Kina og er mye forsket på i den moderne tid uten at store bivirkninger har vært rapportert.

Tap av kollagen er hovedgrunnen til at huden viser tegn på aldring. En dermarulle kan øke produksjonen av kollagen opp til 1000% i en eneste behandling. Det øker også effekten av produktene du bruker på huden ved å stimulere opp til 10.000 ganger økning i absorbering slik at produktene trekker dypt ned i huden. En dermarulle er en god investering i din huds fremtid.

Dermarulle behandling kan hjelpe på en rekke hudproblemer som hårtap, rynker, løs hud, arr, cellulitter og strekkmerker.
Kan man behandle pigmentflekker med dermaroller?
Ja, det kan man. Det finnes forskjellige former for pigmentflekker så for å få et mer utfyllende svar kan du gå inn på denne linken. Der går vi igjenom de forskjellige former for pigmentflekker og hvordan du kan og bør behandle dem

Hvor lenge varer en dermarulle?
En rulle varer så lenge nålene er skarpe, så dette er avhengig av kvaliteten på nålene. Mens mange billige ruller som kjøpes på nettet kun kan brukes få ganger før de må byttes ut så er vår Dermaspa dermarulle av god kvalitet og vil vare rundt 6 mnd.

Rullene fra White Lotus (Lotusroller™ ) bruker nåler av premiumkvalitet (og 0.3 mm i omkrets) slik at de varer over et år eller mer og koster derfor litt mer.

Du merker at nålene er sløve ved at du kjenner at rullen ikke glider like lett over huden og du merker små napp. Bytt derfor ut rullen med en gang du merker dette.

Hvorfor er det viktig med økologiske og naturlige produkter med dermarulle?
Fordi mikronålene som rulles over huden gjør at penetreringen av produkter økes betraktelig. Noen studier har vist at absorberingen kan økes med opp til 10 000 ganger. Så det sier seg selv at hva du tar på huden er utrolig viktig og ikke minst ha full oversikt over ingrediensene på produktene du bruker.

Det er viktig å bruke produkter som jobber med huden og som gir den næringen og fukten som trengs for at huden skal komme seg etter behandlingen.

White lotus sine 100% økologiske serum inneholder grønn te olje og er ideelle å bruke med microneedling fordi den fukter huden, demper irritasjon/betennelse og reduserer lys-sensitiv hud som følger en microneedling behandling. Vi har også vårt eget fantastiske barbary fig seed oil/serum som er svært næringsrikt 100% ferskpresset og økologisk, kan også brukes istedenfor fuktighetskrem og øyekrem.

Alle serumene/oljene vi fører er alt i et produkt, de vil derfor også erstatte din vanlige fuktighetskrem. Vær oppmerksom på at alle serumene kan kan kjøpes til redusert pris ved kjøp av rulle.

NB: Husk at du alltid må ta en test av alle nye produkter du skal bruke med rulle, økologiske eller ei. Dette gjør du ved å smøre produktet på preparert hud før du ruller et lite område på 2-3 cm med dermarullen. Vent i 48 timer for å se hvordan huden reagerer på produktet i kombinasjon med rullen. Kommer det en uønsket bivirkning så kan ikke produktet brukes. Kommer det ingen reaksjon kan produktet fint brukes men vær også ops på kriteriene produktet bør utfylle for å brukes i behandlingen.

Vil dermaruller/dermaroller på 0.2/0.25 mm ha effekt?
Nei, ikke utover at den hjelper på produktpenetrering. Det kun er ruller med 0.5 mm nål-lengde eller mer som stimulerer kollagen. Mange selger ruller med 0.2/0.25 mm og markedsfører det som at de stimulerer kollagenet i huden, noe studier har vist at de ikke gjør. Så hvis du skal invistere tid og penger i dermarulling, gå for en rulle med 0.5 mm nåler eller mer.

Er en dermarulle/dermaroller 540 nåler bedre?
Nei, det er overhodet ikke tilfellet og i tillegg så har de heller ingen bevist effekt da de rullene som er brukt i studier/forskning rundt microneedling har hatt 200, 192 eller enda færre nåler. Når rullen får så mange nåler så vil den ikke penetrere huden godt nok til at du får et godt resultat. En rulle på 192 nåler har akkurat nok mellomrom mellom nålene til at den vil penetrere og stimulere huden på en god måte. Faktisk så går man ned i antall nåler for å se en bedre effekt da dette gir mindre motstand og mer stimulering til huden

Tenk deg en spikermatte, de små spikerne penetrerer ikke huden fordi den inneholder mange og tette spiker. Så ikke kast bort penger på ruller med alt for mange nåler, gå alltid for ruller med 192 nåler eller færre der du trenger ekstra stimulering. For kroppsrullen som har dobbelt så bredt hode så kan rullen godt ha 400 nåler da mellomrommet mellom nålene er god slik at nålene gir en god penetrering og stimulering. Men også på kroppen gjelder prinsipper for bedre penetrering bruker man færre nåler, så om du feks. har veldig markerte strekkmerker så kan det være lurt å gå for en rulle med færre nåler.

Så flere nåler betyr ikke bedre, faktisk så er det motsatt. Desverre kan også en rulle med 540 nåler faktisk skade huden da må bruke mer krefter for å få nålene til å penetrere huden. Du risikerer da nerve og vevskade, at huden rives opp, større smerter, langsom healing, øke risikoen for infeksjon og reduserte behandlingsresultater. All forskning som er gjort med kollagen-induksjon er gjort med en dermarulle med 192 nåler (eller færre nåler) av kirurgisk stål. Ingen leger som utfører microneedling ville brukt en rulle med 540 nåler og det bør heller ikke du gjøre. Det er derfor vi ikke selger dermarollere med 540 nåler, og heller velger å advare mot dem.

Kan man sterilisere en dermaroller?
Enkelt og greit: Nei. Ordet sterilisere har veldig strenge medisinske retningslinjer. Det betyr at produktet er like sterilt som det var når det var nytt og kan benyttes av en annen person. Det eneste måten å sterilisere en dermaroller er å bruke en autoclave maskin (brukt av sykehus) men dette resulterer dessverre i at dermarolleren smelter og at nålene blir ødelagt.

Ethvert firma som reklamerer med rens som steriliserer en dermarulle forstår enkelt og greit ikke den fulle meningen bak ordet da dette er falske påstander.

Om du enten renser med etanolbasert 95% eller 99% eller collodial silver så vil det drepe 99.99% av bakteriene og ta vekk infeksjonsfaren.

Er det bra å blø når man utfører micro-needling?
Du kan finne groteske videoer på nett der folk ruller seg til blods med altfor lange nåler. Men dette er totalt unødvendig.

Når du bruker korte nål-lengder som 0.5 mm til 0.75 mm kan det være et par dråper blod som raskt rulles inn i huden igjen. Alt som trengs for å oppnå resultater er at micro-nålene har nådd ned til dermis der kollagen-induksjonen finner sted.

Mange blir bekymret for at de ikke gjør det korrekt og ikke har nok trykk. Dette er normalt sett ikke tilfellet da et par dråper blod er normalt men blødning er ikke nødvendig for resultatet.

Det er en utbredt myte at du trenger å blø for å oppnå gode resultater. Det kom av at en del av helbredelsen av sår er at en liten del av skadet kollagen trenger å komme i kontakt med blodplasma for å starte sårets helbredelses-prosess. Det er denne prosessen som lager det nye laget av kollagen med micro-needling. Det betyr ikke at man trenger å se store mengder av blod over hele hudoverflaten.

Husk at selv om du benytter en 1.5 mm dermaroller så vil kollagen induksjonen kun ta plass opp til 0.6 mm inn i huden. Det er mye unødvendig skade gjort som kroppen må bruke ressurser på å helbrede. Det er noen medisinske behandlinger som f.eks hjelper pasienter med store brannskader som kan ha utbytte av en mer aggressiv teknikk men disse bør gjøres i et kirurgisk klima og aldri hjemme. Dette for å forsikre seg om nødvendig hygiene.

Vår filosofi er å kjenne til vitenskapen og bare gjøre minimalt med skade for å oppnå maksimalt med resultater.
Hvor ofte skal man bruke en dermaroller?
Dette er nok temaet som skaper mest forvirring på internett. For mange år siden anbefalte man å bruke en dermaroller hver dag for å få mest mulig effekt og øking av kollagen. Nyere studier har vist at å rulle oftere ikke har noen bedre effekt eller hensikt og at en behandling hver 14 dager er opptimalt. Altså en behandling vent 14 dager før du igjen utfører en behandling.

I tillegg så vil mikro-nålene bryte hudbarrieren og litt av hudens egen fukt vil sive ut, dette er en del av prosessen og huden vil selv erstatte fukten men hvis du ruller for ofte så kan du bli veldig tørr i huden da du trigger prosessen igjen og igjen. I tillegg så er et enzym (Collagenases) som hjelper med å bryte ned gammel forskjøvet kollagen funnet i arrvevet på topp etter rundt 10 dager etter behandlingen. For et godt resultat er det ønskelig at huden kommer seg til denne prosessen før du utfører en ny behandling. En kur på 6 behandlinger i løpet av 3 måneder er å anbefale. Etter dette så kan du ta en mnd pause før du starter på en ny kur.

De fleste andre websider snakker kun om å lage nye lag med kollagen som er en viktig del av behandlingen men det er ikke hele bildet. Du trenger også å bryte ned gammelt arrvev for å danne et nytt lag med frisk og glatt hud i det behandlede området.

Ved å vente 2 uker mellom behandlingene så får disse enzymene sjansen til å komme på topp før de starter å avta før du igjen lager ny kollagen med en ny behandling.

En annen vinkel man må ta til etteretning er at ved å rulle hver dag så vil huden konstant gå i betennelse noe som ikke vil gi bedre resultater og kan gjøre huden sensitiv. Dette er grunnene til at 2 uker imellom behandlingene er ideellt for å oppnå gode resultater med micro-needling.
Kan man sole seg etter dermarulle/dermaroller behandling?
Vi anbefaler at man holder seg borte fra solen i rundt 48 timer etter behandlingen, etter dette så kan man være ute i solen men bør alltid huske på å bruke en god naturlig solkrem.

Kan jeg bruke dermaroller under øynene?
Ja, det er en flott behandling for fine linjer rundt øynene. Men ikke rull innenfor øyenhulen, det er helt unødvendig. Du kan isteden løfte øyelokket (slik som når du påfører øyenskygge) med den ene hånden opp til benet slik at du kan rulle trygt.

Dette området er veldig sensitivt så det beste er å holde seg til en 0.5 mm dermarulle.
Hvordan renser man dermarolleren?
Det er veldig lett å rense rullen men noen retningslinjer må man ta hensyn til:
- ikke la dermarullen ligge i et glass eller på andre overflater da det kan skade de små nålene.
- Ikke bruk husholdnings-rengjøring eller andre potensielt giftige produkter på rullen. Disse kan bli igjen på rullen og dermed bli absorbert rett inn i huden.

Den enkleste måten er å følge disse instruksene:
1. Skyll rullen i rennende vann i tilfellet det finnes små spor fra huden.
2. Bruk en sprayflaske (for kosmetikk) med 95% alkohol eller collodial silver og spray rullen fra alle vinkler.
Du kan også buke et lite glass med 95% alkohol og dyppe rullen nedi i rundt 3 minutter, men ikke slipp den ned da det kan skade nålene.
3. Plaser rullen forsiktig i oppbevaringsboksen,la den tørke før du tar lokket på.
4. Før du bruker den igjen må du repetere prosessen med å spraye eller dyppe.
5. Vent to minutter før den brukes på huden igjen hvis du bruker naturlig dermaroller rens. Hvis du bruker alkohol så vent to til tre minutter til alkoholen har fordampet, skyll den så i vann før du bruker den på huden igjen. Dette er for å få vekk rester av alkoholen.
Når vil jeg se resultater?
Etter den første behandlingen vil huden føles strammere og se friskere ut. Økningen i kollagen-induksjonen begynner innenfor 48 timer etter behandlingen. Det vil vanligvis ta rundt 4 uker før du begynner å se definitive resultater. Du vil fortsette å se hudforbedringer i 3-12 måneder etter behandlingene mens et helt nytt kollagen-matrix blir formet inni huden.

Det nye kollagenet som er dannet varer i en periode på 5-7 år noe som gjør micro-needling til en lang-varig behandling. Kollagen-induksjonen vil produsere en reduksjon av fine linjer og rynker og en økning i hudens fasthet. Avhangig av hva som ble behandlet så vil det også være en reduksjon i synlig arrvev, reduksjon i solskader, strammere hud, redusering i pigmentflekker, mindre rosacea, tykning av huden, reduksjon i slapp hud, øking i hårvekst på hodebunnen, reduksjon av strekkmerker og forbedringer av cellullitter.
Hvilken nållengde bør jeg bruke?
Anti aging behandling - 0.5 mm rulle
Hender, hals og utringning - 0.5 mm rulle
Intensiv anti aging og svake arr - 0.75 mm rulle
Arr - 1 mm rulle eller dermastempel (små/svake arr kan behandles med 0.75 mm)
Strekkmerker - 1.5 mm rulle
Cellulitter - 1.5 mm dermarulle
Behandle hårtap 1 mm dermastempel
Kan jeg bruke A-vitamin med dermarolling?
Det anbefales ikke å bruke noen form for A-vitamin utvortes sammen med dermarolling. Grunnen for dette er at bivirkningene av dermarolling er tørr sensitiv hud og huden er i en slags mikro-betennelse for å få huden til å starte igang helbredelsesprosessen. A-vitamin har også disse bivirkningene, så det er ikke lurt å kombinere dem da det kan virke uheldig fordi at man får dobbelt opp med bivirkninger.

Til tross for at noen aktører hevder det så er det ingen forskning som viser til at vitamin-A forsterker effekten av micro-needling.

Vi anbefaler økologiske serum som nærer huden igjennom micro-needling behandlingen og som lar deg øke kollagenproduksjonen på en komfortabel måte.
Er det noen tilstander som ikke bør behandles med dermaroller?
Ja, som alle hudbehandlinger er det noen ting man må ta hensyn til. Følgene hudbroblemer skal ikke behandles med dermaroller: Hudbristinger, skabb, sår, blødende hud, blemmer, utslett, vorter, psoriasis, eksem, rosasea type 2 og type 3, sopp infeksjoner, ved mistanke om hudkreft, utvoksende arr, aktivt betent acne og forkjølelsesår.

Personer som er tar antikoagulerende eller noen andre medisiner som er kjent for å forårsake sensitivitet slik som accutane skal forhøre seg med legen før bruk av dermaroller.

Gravide og ammende burde kun dermarulle på tørr hud uten bruk av produkter i minimum 8 timer etter behandling.
Er titanium nåler bedre?
Mange liker titanium rullen vår bedre, og ser gode resultater med den. Men vi må minne om at all forskning rundt kollagen-induksjon er gjort med en 192 nålers (eller færre nåler) rulle i kirurgisk stål. Kirurgisk stål er gull standaren når det kommer til medisinske materialer og det er vitenskapelig bevist det beste av medisinsk utstyr (sprøyter, kirurgiske skalpeller, akupunktur nåler) er alle laget i kirurgisk stål. Våre rollere i titanium er helt trygge og du vil se gode resultater med dem, men vi ønsker å gi deg hele bildet da det er mye feilinformasjon ute og går rundt dermarolling.
Vil alle dermarollere stimulere kollagen produksjonen?
Nei, de korteste nålene som studier har vist stimulerer kollagen er 0.5 mm. Ruller med mindre nåler som 0.2 mm og 0.25 mm er for små til å gjøre noe som helst for å stimulere kollagen.
Var microneedling brukt i gamle kina?
Ja, dermarollere kommer orginalt fra kunnskapen om akupunktur det er derfor det ofte blir kalt micro-needling eller skin-needling. Ruller og hamre med nåler (nærmest et dermastamp) ble brukt. Nå har nyere teknologi som gir oss sterile ruller og stempel slik at vi effektivt og hygenisk kan utføre behandlingen hjemme.
Vi har Norges største utvalg av dermarollere med tilbehør!
Se vårt utvalg av dermaroller til ansikt, kropp, serum og tilbehør.